Connect with us

FOTBAL EXTERN

AC Milan la un pas de a câștiga campionatul, după 11 ani

Published

on

După victorie cu Fiorentina, scor 1-0 în runda cu numărul 35 din Seria A, AC Milan rămâne lider, cu două puncte în fața celor de la Inter,

Deși a câștigat greu, irosind ocazii importante, până la golul marcat de Rafael Leao în minutul 82, la final, Stefano Pioli s-a arătat optimist pentru finalul de sezon.

„Golul lui Leao a venit ca o eliberare. Am văzut mentalitatea potrivită și acesta este cel mai important lucru. Am lucrat ca o echipă, continuând să fim periculoși. Întotdeauna există tensiune în astfel de meciuri, care sunt mereu la limită, iar jucătorii s-au descurcat foarte bine. În ciuda vârstei lor fragede, au trecut prin multe greutăți și din acest punct de vedere, suntem pe drumul cel bun. Dacă avem dificultăți în a marca goluri? Avem calitățile necesare pentru a fi periculoși în atac”, a declarat antrenorul rossonerilor la finalul partidei cu Fiorentina, conform Gazzetta dello Sport, relatează gsp.ro

AC Milan, aproape de titlu după 11 ani!

Stefan Pioli, antrenorul lui AC Milan, a analizat situația echipei în momentul de față și e convins că „progresul nostru este unul continuu și cu siguranță putem crește și mai mult”.

„Clubul ne-a dat întotdeauna încredere, conducerea crede în munca mea, eu cred în munca mea și în jucători, iar toți împreună suntem pozitivi. Progresul nostru este unul continuu, nici măcar nu ne cunoaștem marjele de creștere, dar cu siguranță putem crește și mai mult. Pentru mulți este prima dată când luptă pentru câștigarea unui trofeu. De ce câștigăm în ultimele faze ale jocului? Jucătorii care joacă mai puțin vin cu dorința absolută de a ajuta echipa, așa se depășesc dificultățile”, a analizat Stefano Pioli.

În urma succesului cu Fiorentina, Milan a ajuns la 77 de puncte și păstrează un avans de două puncte față de Inter cu 3 etape înainte de final. Pentru rossoneri urmează deplasarea de la Verona, de duminica viitoare, pe 8 mai.

AC Milan este la mâna ei în acest moment. Trupa lui Pioli are și un avantaj, pentru că își permite o remiză până la final. La egalitate de puncte cu Inter, rossonerii ar ieși campioni în Serie A, primul criteriu de departajare fiind cel al meciurilor directe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.