Connect with us

LIGA 1

Adrian Mutu – ”Rapid are nevoie de câteva transferuri”

Published

on

Antrenorul echipei de fotbal Rapid, Adrian Mutu, a declarat, joi, că fundaşul Cristian Săpunaru, suspendat pentru două etape de Comisia de Disciplină a FRF, reprezintă o absenţă importantă pentru formaţia sa şi a precizat că ceilalţi jucători trebuie să înveţe să joace şi fără el.

„Săpunaru e o absenţă importantă pentru noi, a primit două etape de suspendare. Va trebui să învăţăm să jucăm şi fără Săpunaru. De când am venit eu, a jucat toate partidele. Vom vedea ce vom face la Mioveni, primul meci fără căpitanul nostru”, a spus Mutu despre Săpunaru, care a primit cartonaş roşu la finalul partidei cu FCU Craiova 1948, pierdută cu 2-3, după un conflict cu italianul Lorenzo Paramatti.

Tehnicianul nu crede că formaţia CS Mioveni va fi relaxată în meciul direct din ultima etapă. „Aşa a fost şi FCU Craiova, nici pentru ei nu conta rezultatul şi am văzut ce s-a întâmplat. Însă eu nu mă gândesc la Mioveni, mă gândesc în primul rând noi să nu fim relaxaţi. Trebuie să fim motivaţi pentru că avem şi de ce (n.r. – pentru a juca barajul pentru Conference League)”, a explicat el, relatează Agerpres.

În perspectiva sezonului următor, Mutu a menţionat că va fi nevoie de câteva transferuri pentru a îndeplini obiectivele conducerii clubului.

„Ca întotdeauna, presiunea este mare la Rapid. Dar nu e o problemă, când lucrezi la o echipă mare trebuie să-ţi asumi şi asta. De la sezon la sezon se aşteaptă să ne îmbunătăţim rezultatele. Aşa că eu sper ca la anul să avem rezultate mai bune. Pentru obiectivele pe care le vom avea sezonul următor este nevoie şi de o echipă pe măsură. Cu siguranţă trebuie jucători, dar nu luaţi la întâmplare. Este nevoie de jucători de valoare şi împreună cu cei care vor rămâne în sezonul următor să formăm o echipă competitivă pentru a ne atinge obiectivele. Ăsta este scopul. Rareş Ilie nu mi-aş dori să plece în această pauză pentru că eu cred că, fotbalistic vorbind, creşterea lui abia acum a început. Aşa că în sezonul următor el va fi şi mai bun”, a adăugat antrenorul.

Întrebat dacă se consideră un antrenor norocos sau unul bun, Mutu a răspuns: „Şi una şi alta. Fără noroc nu ai cum. Cu Craiova nu am avut noroc, dar probabil am avut înainte… întotdeauna în fotbal există un echilibru. Sunt meciuri în care ai noroc, dar cu siguranţă vor veni şi unele în care nu o să ai noroc. Sunt lucruri care fac parte din viaţa unui antrenor, important e ca eu să rămân concentrat şi să studiez în continuare. Dacă e să am şi mai mult noroc, e cu atât mai bine”.

Antrenorul formaţiei Rapid a fost prezent, joi, la Hotel Sheraton din Capitală, acolo unde se desfăşoară turneul Superbet Chess Classic Romania 2022. Mutu a dezvăluit că joacă şah online aproape în fiecare zi.

„Sunt prieten cu şahul, joc şah aproape în fiecare zi. Mai mult online, dar joc. E un sport care mie îmi serveşte din punct de vedere mental, îmi pun ordine în gânduri şi mă face mai concentrat. Mai ales înainte de meciuri îmi creşte concentrarea. În cantonamente când am timp mai joc cu băieţii, am şi câştigat, am şi pierdut. Mă bucur să mă aflu la acest turneu, e o onoare să îi văd la lucru live pe aceşti super-campioni la şah. E prima oară când vin la un turneu şi chiar sunt curios”, a precizat Adrian Mutu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.