Connect with us

LIGA 1

CFR Cluj la un pas de al cincilea titlu de campionă

Published

on

Gruparea din Gruia, CFR Cluj este la un pas de al cincilea titlu de campionă și are ocazia să egaleze recodurile pe care le-au stabilit Steaua și Chinezul Timișoara.

Au mai rămas de disputat 7 finale de disputat în play-off, inclusiv două meciuri directe, dar nici măcar oamenii de la FCSB nu mai cred că ei ar putea să detroneze CFR-ul din fruntea clasamentului, așa că vișiniii sunt aproape de încă o festivitate de premiere.

Ar fi a cincea la rând și ar sublinia dominația pe care Clujul a stabilit-o în campionat din 2017, de când Ioan Varga a preluat acțiunile de la Arpad Paszkany și a scos societatea din insolvență. Din momentul acela, ardelenii au câștigat titluri interne încontinuu, relatează gsp.ro

Seria cu cinci campionate câștigate la rând ar fi, oricum, una grozavă, însă ar mai fi nevoie doar de un astfel de trofeu pentru ca formația din Gruia să le egaleze pe cele mai performante echipe din istoria competiției, Chinezul Timișoara și Steaua București.

Contrastul șocant al granzilor! CFR Cluj câștigă tot, dar a îngropat jucătorii tineri. FCSB nu câștigă nimic, dar puștii ating cote senzaționale

Bănățenii și roș-albaștrii au legat câte șase titluri consecutive. Chinezul s-a impus cu multă vreme în urmă, când campionatul românesc avea puțină tradiție. Între sezoanele 1921-1922 și 1926-1927, timișorenii au câștigat toate titlurile.

Lipsește doar prezența în Champions League pentru CFR Cluj

Steaua de la mijlocul anilor ’90 a confirmat și în Europa că era foarte puternică, a participat des în grupele Champions League și a jucat de la egal la egal cu Juventus, cu Dortmund, cu Benfica.

CFR a avut, în perioada aceasta, un singur sezon european foarte bun, 2019-2020, în care a depășit grupele Europa League și a fost eliminată apoi de Sevilla fără să piardă, a fost 1-1 la Cluj și 0-0 în Spania. Vișiniii vizează și ei tot grupele Ligii Campionilor, acesta e planul pe care patronul Varga l-a avut din momentul în care a preluat acțiunile.

Clujul a câștigat patru titluri și e gata să îl ia pe al 5-lea, rezultate pe care le-a obținut cu investiții foarte mari, cu mult peste nivelul economic obișnuit în campionatul românesc. După unele surse, pierderea ar fi de peste 20 de milioane de euro până în momentul de față, iar deficitul acesta ar fi acoperit numai cu premiile pe care UEFA le acordă în UCL.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.