Connect with us

FOTBAL EXTERN

Chivu, campion în Italia: Inter a învins-o pe AS Roma cu 2-1, după 120 de minute

Published

on

La Reggio Emilia, echipa Under-19 a milanezilor, pregătită de românul Cristian Chivu, s-a impus prin golul lui Iliev din prelungiri, aducând al zecelea titlu pentru nerazzurri.

Omul care i-a oferit lui Inter al zecelea titlu la nivel de Primavera (tineret) din istoria sa vine din Bulgaria şi se numeşte Nikola Iliev, relatează Mediafax.

Dacă n-a reuşit la seniori, unde a ratat titlul în faţa rivalei locale AC Milan, echipa lui Cristian Chivu, 41 de ani, a revenit pe tronul Italiei, la 4 ani distanţă de la ultima dată.

Aşa cum s-a întâmplat în semifinale împotriva celor de la Cagliari, Inter U-19, a trebuit să revină pe tabelă şi cu AS Roma, care a luat conducerea cu golul lui Vicario. A venit egalarea lui Casadei, înainte de capodopera băiatului născut în 2004, adus în 2020 de la echipa Botev Plovdiv.

Primul succes în prima finală pentru Chivu, în timp ce a fost ultimul meci lui Alberto De Rossi pe banca Romei, după 19 ani neîntrerupţi la cârma Primavera.

La finalul meciului, Alberto De Rossi şi-a luat rămas bun de la echipă, nu însă şi de la club. „Roma are un alt proiect pentru Primavera”, a spus el.

Chivu a urcat treptat în ierarhie la Inter, cu care a câştigat titlul şi Liga Campionilor în 2010, ajungând, acum, până la echipa de tineret.

În Italia, Chivu a evoluat şi pentru AS Roma.

Traseul lui Chivu ca antrenor la Inter:
2018-2019 Inter Milan U14
2019-2020 Inter Milan U17
2020-2021 Inter Milan U18
2021 – Inter Milan Primavera (U19)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.