Connect with us

Sport

Cristi Pustai, spectaculos – Ce ofertă din străinătate a refuzat şi ce spune despre echipa naţională

Published

on

Cristi Pustai a fost dintotdeauna un personaj care ieşea în evidenţă când îl auzeai vorbind. Logic, inteligent, calm. A dispărut în ultimul sezon de pe ecranele televizoarelor aprinse seara.

Echipa lui, Buzăul, joacă de dimineaţa. Mai prinde câte un meci mai târziu doar în Cupa Românei. Dacă s-a schimbat vreun pic Pustai în toată perioada asta?

Răspunsul este nu. E acelaşi, cu acelaşi discurs inteligent, amuzant pe alocuri, care pune punctul pe I exact aşa cum trebuie şi alături de care poţi să stai de vorbă toată ziua.

Doar că nu ai toată ziua atunci când trebuie să începi antrenamentul cu echipa pe care speră să o ducă în Liga 1. Să îl mai vedem şi noi la televizor seara.

Pentru că e pandemie, începem interviul cu întrebarea normală a anului 2021. Cum sunteţi?
Sunt bine. Adică am scăpat momentan de covid. Am făcut primele doze relativ rapid la începutul anului. Şi la echipă lucrurile stau foarte bine, medicul de aici, de la Buzău a gestionat foarte bine situaţia. Cred că suntem singura echipă din Liga a 2-a cu rată de vaccinare de 100%.Din Liga a 2-a? Cred că nici în Liga 1 nu sunt echipe cu aşa rată de vaccinare.
Da, e foarte posibil. Am luat în serios toată perioada asta. Atât eu, cât şi băieţii. Nu te joci cu aşa ceva.

După ratarea promovării în Liga 1 cu Dunărea Călăraşi mă aşteptam să vă revăd la o echipă din primul eşalon. A fost cumva surprinzător anunţul că aţi semnat cu Buzău. Nu aţi avut şi oferte din Liga 1 la momentul respectiv?
În timp ce eram la Călăraşi au fost nişte discuţii cu o echipă din Liga 1. Apoi a venit barajul, discuţiile au rămas tot discuţii şi nu am mai aşteptat. Buzăul a fost prima echipă care a venit cu o ofertă concretă, interesantă şi i-am ales deci pe ei. E un proiect interesant aici, pe 3 ani de zile. O echipă construită cumva de la zero în ultimele 4 luni de zile, care nu se descurcă atât de rău în campionat, zic eu.

arcaţi mult, ofensiva pare că merge la echipă. Îndrăzniţi să visaţi poate la un alt baraj anul viitor?
Îndrăznesc, de ce să nu? Ăsta este mirajul play-off-ului. Doar două echipe din şase nu au şansa să se bată pentru un loc în Liga 1. Sunt puncte multe şi importante care vor fi puse în jos şi, cine ştie? Atâta timp cât la echipă e linişte şi partea financiară nu suferă, eu zic că orice e posibil.

Neplătit jumătate de an la Dunărea Călăraşi

Perioada de la Călăraşi. Aproape de promovare, dar cu atât de multe probleme financiare. Cât de mult a contat asta în ratarea obiectivului?
Călăraşi nu avea cum să promoveze în Liga 1. Nu avea! Uitaţi-vă acum în ce situaţie se află. Una de aşteptat. Când nu îţi primeşti banii jumătate de an, ce motivaţie să mai ai? Cum să joci dacă nu vezi un salariu vreme de 6 luni? Jucătorii aveau şi ei familie, cheltuieli, facturi de plătit. Mai primeam pe ici, pe colo, câte un salariu, dar doar pentru a fi totul bine în procesul de licenţiere. VEZI AICI INTREGUL INTERVIU CU PUSTAI

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.