Connect with us

Sport

Flavius Stoican – ”Ne aşteaptă o săptămână de foc. Luptăm pentru evitarea retrogradării”

Published

on

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Flavius Stoican, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că urmează o săptămână dificilă, cu trei meciuri importante, cu FC Botoşani, Universitatea Craiova şi UTA Arad, dar a precizat că această perioadă nu este decisivă în lupta pentru evitarea retrogradării, ci poate da încredere jucătorilor că pot realiza acest obiectiv.

„Ne aşteaptă o săptămână de foc, cu trei meciuri foarte importante, contra celor de la Botoşani, CSU Craiova şi apoi cu UTA Arad, doar că la momentul acesta toată energia şi atenţia noastră se îndreaptă către meciul de la Botoşani. Chiar dacă întâmpinăm ceva dificultăţi, cu doi jucători suspendaţi, plus Gabi Torje incert, cei care vor intra pe teren vor să facă o partidă bună. Am văzut şi declaraţiile celor de la Botoşani, nu concep ca victoria să nu le aparţină. Noi încercăm să ne ridicăm la nivelul lor. Ceea ce îmi dă speranţe este atmosfera din cadrul lotului, jucătorii sunt conştienţi de tot ceea ce s-a întâmplat în trecut, moralul lor este normal îşi doresc să reuşim o partidă bună contra celor de la FC Botoşani. Nu este o săptămână decisivă. Până la urmă sunt atâtea meciuri de disputat, dar este o săptămână care poate să ne dea mult mai multă încredere”, a declarat Stoican.

Referitor la meciul cu FC Botoşani, Stoican a spus că este foarte important ca jucătorii săi să nu mai facă greşeli astfel încât echipa să evolueze din nou cu un om în minus: „Important este să nu mai facem cadouri, trebuie să fiu atent eu să le transmit jucătorilor astfel de lucruri, pentru că dacă jucăm 11 la 11 lucrurile pot fi altfel. Trebuie să ne batem de la egal la egal cu Botoşani şi să nu le oferim cadouri”, relatează Agerpres.

Tehnicianul sper că echipa sa va reuşi să se salveze de la retrogradare în urma rezultatelor obţinute pe teren şi nu în după eventuala retragere a altor echipe din campionat.

„Bucuria noastră ar fi mult mai mare dacă am reuşi să ne salvăm pe teren, acolo unde încercăm să scoatem puncte, vrem ca oamenii să fie mulţumiţi. Pentru că la ora actuală sunt doar vorbe. Eu cred că oamenii au văzut o schimbare de atitudine în rândul jucătorilor, eu îmi doresc să aibă şi reuşite. E momentul ca în această săptămână să arătăm aceste lucruri, chiar dacă întâlnim echipe mai bine cotate, care pornesc cu prima şansă şi care au încredere în potenţialul lor, au linişte. Dar la fel de adevărat este că nu le va fi uşor”, a mai spus Stoican.

Team managerul Florin Răducioiu a afirmat că jucătorii sunt datori să dea totul pe teren până când matematica va dovedi că echipa nu mai are nicio şansă se se salveze de la retrogradare.

„Sunt încrezător, aş vrea ca oamenii să aibă încredere, trebuie să încercăm să fim o echipă mult mai pragmatică şi să obţinem puncte. Trebuie să fim sinceri şi realişti, ne trebuie puncte. Urmează o săptămână grea, ştim că Botoşani e o echipă foarte puternică, dar ne jucăm şansele, mergem acolo să jucăm cât putem de bine, să fim cât mai concentraţi, să obţinem un rezultat bun. Echipa are nevoie de un rezultat pozitiv, e vorba de o încredere pe care o poate da numai un rezultat pozitiv, atunci va avea loc acel declic. Suntem o echipă nouă, avem nevoie de omogenizare şi asta nu se nu se realizează peste noapte. Până când matematica nu ne va condamna la retrogradare, un cuvânt pe care îl urăsc, avem datoria de a face tot posibilul pe teren, de a da totul pe teren. Apoi se pot întâmpla multe lucruri, fotbalul este imprevizibil. Nu poţi şti ce se poate întâmpla. Dar timpul, este adevărat, este împotriva noastră”, a declarat Răducioiu.

FC Dinamo, echipă ce ocupă poziţia a 15-a în clasamentul Ligii I, penultima, va întâlni formaţia FC Botoşani, luni, în deplasare, de la ora 19:55, într-un meci din cadrul etapei a 24-a.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.