Connect with us

Sport

Parcurs excelent în drumul către Liga 1 Feminin, pentru Ladies Târgu Mureș

Published

on

După un parcurs de vis în sezonul 2020-2021, Ladies Târgu Mureș a obținut promovarea în Liga 1 Feminin. Înaintea debutului pe prima scenă a fotbalului feminin românesc, am stat de vorbă cu președintele clubului, Andras Szekely, antrenorul Mihaly Sandor și jucătoarele Kincso Szekely și David Marta.

Ladies Târgu Mureș a încheiat Seria 2 din Liga 2 Feminin pe primul loc, cu 9 victorii, două remize și o singură înfrângere, la cinci puncte în fața celor de la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, principala contracandidată la promovare.

La barajul de promovare, Ladies Târgu Mureș a avut victorii pe linie, învingându-le pe rând pe Dream Team București (4-1), CSS Târgoviște (4-2) și ACS United Bihor (2-0). De-a lungul întregului sezon, formația pregătită de Mihaly Sandor a înscris 77 de goluri și a primit 19.

“Noi am avut ca obiectiv promovarea în Liga 1. Am început campionatul încă din toamnă, am jucat trei meciuri din care am ieșit destul de bine, cu două victorii și un rezultat de egalitate. În primăvară, am mai adus două jucătoare: Szekely Kinco, care a fost împrumutată la Heniu, și Biro Eniko, de la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, cu care ne-am întărit și nu am avut probleme deosebite ca să nu ne atingem obiectivul, cu excepția unui meci la Miercurea Ciuc, unde am pierdut cu 4-0. A fost totuși un rezultat binevenit pentru că ne-a făcut să revenim cu picioarele pe pământ.

Apoi, au venit rezultatele pozitive, iar în meciurile de baraj am avut chiar o prestație de neașteptat și am câștigat toate cele trei meciuri. A fost un sezon destul de reușit, fără mari investiții. Am avut un spirit de echipă extraordinar! De când sunt eu în fotbalul feminin nu am mai întâlnit. Cred că 50% a contat pentru rezultate acest spirit de echipă.

Am reușit să facem un parteneriat cu Clubul Municipal Târgu Mureș și ne ajută financiar. Nu avem un buget cum ar trebui să fie, dar o să ne ajute cu decontarea deplasărilor, masă, cantonamente”, a declarat Andras Szekely, președintele clubului Ladies Târgu Mureș.

Pentru prima prezență în Liga 1 Feminin, Ladies Târgu Mureș s-a întărit cu trei jucătoare de la Vasas Femina Odorhei: Kinga Barabasi, Biro Anna și Dako Kata. „Vrem să păstrăm echipa, să nu facem mari modificări, să păstrăm același spirit pe care l-am avut și în ediția precendentă. Obiectivul nostru este să ne clasăm între locurile 6-9 la finalul sezonului”, a mai spus Andras Szekely.

Liga 1 Feminin va debuta duminică, 29 august, iar Ladies Târgu Mureș o va înfrunta în prima etapă pe Vasas Femina Odorhei, pe teren propriu. Partida va fi transmisă în direct pe FRF TV și pagina de facebook Liga Feminină! 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.