Connect with us

Sport

Primul meci din România care va avea sistem VAR

Published

on

Greșelile repetate ale arbitrilor români din ultimele sezoane i-au făcut pe oficialii cluburilor din Liga 1 să ceară cu disperare implementarea noii tehnologii și în Liga 1.

Marius Avram a vorbit despre stadiul proiectului de implementare a arbitrajului video în România. Fostul central a declarat că Supercupa României va reprezenta primul eveniment cu sistem VAR, urmând ca din sezonul 2022/2023, toate echipele din Liga 1 să beneficieze de această tehnologie.

„Pot să spun că totul este pe parcursul normal, VAR-ul e ok. Toate obligațiile au fost respectate. S-a stabilit termen Supercupa României, acela o să fie primul meci la care o să avem VAR, iar din prima etapă a sezonului următor o să avem VAR la toate meciurile (n.r. din Liga 1).

Este important că toată lumea va vedea ce se vede în cabina VAR, ce vede și arbitrul. Este clar că e un plus pentru orice campionat. Nu vor mai exista cele greșeli evidente, nu au cum să dispară total. Lucrurile peste care nu se mai poate trece nu vor mai exista”, a spus Marius Avram pentru ProSport, relatează DigiSport.

Kyros Vassaras, despre introducerea sistemului VAR în România

La finalul anului trecut, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a vorbit despre introducerea VAR în Liga 1. Vassaras spunea că pregătirile merg într-o direcție normală și, cel mai probabil, primele meciuri cu VAR vor fi la începutul sezonului următor.

„Suntem în grafic cu pregătirile arbitrilor şi vom continua în acelaşi ritm. Scopul nostru este ca implementarea VAR să înceapă pentru toate echipele în acelaşi timp, deci de la începutul sezonului. Dacă se va ivi posibilitatea să fim gata cu pregătirea, s-ar putea să avem VAR la finala Cupei României.

E posibil, dar chiar nu ştiu. În momentul de faţă pot spune că avem un acord cu FIFA pentru a implementa VAR de la începutul sezonului 2022-2023. Dacă lucrurile merg mai repede, dar nu vrem să sărim paşi, şi vom avea şi acordul FIFA atunci e posibil să se folosească VAR şi la finala Cupei. Dar nu pot face o promisiune acum”, a spus Vasaaras, în cadrul unei conferințe de presă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.