Connect with us

Sport

Rapid, Gaz Metan și Astra Giurgiu sancţionate de Comisia de Disciplină a FRF

Published

on

FC Rapid, Gaz Metan Mediaș și Astra Giurgiu au fost sancționate de Comisia de Disciplină a FRF. Cea mai mare sancțiune o primește Rapid, din cauza incidentele produse de suporterii proprii la meciul cu Universitatea Craiova.

„FC Rapid 1923 vs. Universitatea Craiova – Incidente – În baza art.82.1 şi 3.a) şi c) din RD, raportat la art.83.2.d) din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923 cu o penalitate sportivă de 22.500 lei; În baza art.82.2 şi 3.b), raportat la art.83.2.c), cu aplicarea art.54.2 din RD, se sancţionează clubul Universitatea Craiova cu penalitate sportivă de 5.000 lei”, se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

În timpul partidei FC Rapid – Universitatea Craiova, scor 1-2, din etapa a 7-a a Ligii I, suporterii celor două formaţii au aruncat cu artificii şi petarde în terenul de joc. Gruparea giuleşteană a primit o penalitate mai mare deoarece este recidivistă.

Marques Izata Pereira, jucătorul Gazului Metan, a fost eliminat în partida cu Universitatea Craiova din etapa a 6-a a Ligii întâi. Pereira este suspendat 6 jocuri și va primi o penalitate sportivă de 10.000 de lei. Izata Pereira a fost încadrat la „comportare violentă” după cotul în faţă administrat jucătorului echipei oltene Alexandru Mateiu.

Tot miercuri, ca urmare a datoriilor către fostul jucător Shlomi Azulay, clubul din Liga a II-a Astra Giurgiu a fost sancţionat de Comisia de Disciplină cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi i se vor scădea puncte. Scăderea de puncte se aplică asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere la plată, echipei în cauză să i se scadă câte două puncte, respectiv pentru perioada 18.08.2021 – 01.09.2021, i s-au scăzut încă două puncte. Comisia a acordat termen la 22.09.2021, dată la care clubul debitor va prezenta dovada plăţii faţă de jucătorul Shlomi Azulay, pentru a evita în continuare depunctarea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.