Connect with us

Sport

Sparta Mediaș preluată de Ionuț Buzean. Fostul căpitan al Gazului vrea să promoveze fotbalul medieșean

Published

on

Sparta Mediaș e pe mâini bune. Fostul căpitan al Gazului Metan, Ionuț Buzean, unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai Mediașului, a preluat proiectul Sparta Mediaș.

Lotul echipei Sparta este format din Cercea Cătălin Sabin, Tili Robert, Goliță Răzvan, Drăghiță Raul Casian, Mănică Marius, Zomat Sorin, Samson Iosif, Lunca Iosif, Adi Man, Buzean Ionuț, Muntean Ovidiu, Rotar Sorin, Rotar Marius, Geo Cucerzan, Secășan Adrian, Pojco Cristi, Tarnu Ovidiu, Plenceanu Alexadru, Nicholas Mateiu și Tolanu Florin.

Din cei 18 ani 16 sunt legați de Gaz Metan Mediaș, formația din orașul unde s-a născut și a început fotbalul. Fundașul stânga n-a fost niciodată în prim plan, însă a fost un om important pentru medieșeni, dovada stâng cele peste 300 de aprații în toate competițiile.

Ionut Buzean a decis să pune ghete în cui și să se axeze pe cariera politică, având multe proiecte în plan care nu-i mai ofereau suficient timp pentru a pregăti meciurile la cel mai înalt nivel.

Ultimul meci al lui Ionuț, a fost în 2017, împotriva celor de la ACS Poli Timișoara.

  • 16 sezoane a îmbrăcat tricoul Gazului în primle două divizii, dintre care ultimele
  • 14 consecutive. 26.08.2000, Petrolul Ploieşti – Gaz Metan Mediaş 1-0, antrenor Jean Gavrilă, a fost primul meci jucat de Buzean în Liga 1. Atunci a intrat în minutul 70, în locul lui Gheorghe Callo.
  • 184 de meciuri a jucat în Liga 1 pentru gruparea medieşeană, fiind jucătorul cu cele mai multe prezenţe „all-time” pe prima scenă din istoria Gazului.
  • 2 goluri şi 4 pase decisive a strâns în 186 de meciuri disputate în Liga 1 pentru Gaz Metan şi Petrolul.
  • 36 galbene şi doar 3 roşii a contabilizat Ionuţ Buzean în Liga 1.

Ionut Buzean a vorbit pentu TotalFotbal.ro, despre dragostea pentru fotbalul medieșean, care din păcate arată tot mai rău.

”Provocarea am acceptat-o din dragostea pentru fotbal și pentru fotbalul medieșean care din păcate arată tot mai rău. Echipa este formată exclusiv din jucători localnici, fosti juniori ai clubului Gaz Metan. Pentru mulți dintre ei Liga a IV-a este prea puțin, majoritatea ar putea evolua într-un eșalon superioar.” a mărturisit Ionut Buzean pentru TotalFotbal.

Sperăm ca la sfârșitul campionatului să ne clasăm pe unul dintre locurile fruntașe

”Obiectivul meu este să fac jucătorii să practice fotbalul din plăcere. De aceea abordez toate meciurile ofensiv. Sperăm la sfârșitul campionatului să ne clasăm pe unul dintre locurile fruntașe. Campionatul ligii a IV-a nu este tocmai ca și cel de Liga întâi, însă am întâlnit multe echipe bine organizate.Să ne auzim cu bine” a mai declarat fostul căpitan al Gazului Metan, pentru totalfotbal.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.