Connect with us

LIGA 1

Stadion nou și bază sportivă la Dinamo. Iuliu Mureșan – ”Am depus proiectul”

Published

on

Dinamo București ar putea avea o nouă bază sportivă, a transmis administratorul special al ”câinilor”, Iuliu Mureșan într-o intervenție TV la Digi Sport.

”Da, există, avem un proiect și trebuie să găsim susținerea necesară. Am găsit un teren în Adunații Copăceni pe care putem face acest lucru. E destul de mare. Ajunge pentru o bază. Peste 9 hectare. Săftica nu ajunge, nu este loc de două terenuri la Săftica. E un sintetic pe care nu poți juca partide oficiale.Proiectul e amplu și ar fi o bază foarte frumoasă. Nici măcar în Săftica nu găsești un asemenea teren. Mai e mult, dar intenția există, s-au făcut demersuri. Dacă nu voi mai fi eu, cei ce sunt la club se vor ocupa.La Săftica nu este loc. În față sunt clădiri, e un teren sintetic, mai e un teren mare, dar care nu formează două terenuri de fotbal. Este și un litigiu cu Negoiță. Prima parte a terenului este a unei rude de-ale domnului Negoiță. Cealaltă parte este a lui Dinamo. Este o bază bună și la Săftica. S-a făcut o renovare în vară și sunt condiții mai civilizate.La Adunații Copăceni, proiectul va fi și pentru copii și juniori. Se găsesc soluții. Nu pot să fac o estimare, dar va costa niște milioane de euro.Sunt discuții cu persoane foarte serioase, care pot face acest lucru și cred că Dinamo va ieși din insolvență mai repede. Trebuie plătită masa credală și să ne asigurăm că cel care vine poate să țină clubul în condiții civilizate și în viitor”, a declarat Iuliu Mureșan la Digi Sport Special.

În prezent, Dinamo București luptă pentru rămânerea în prima ligă a fotbalului românesc. ”Câinii” au ieșit din zona directă a retrogradării după ce Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni au fost depunctate din cauza datoriilor foarte mari.

Chiar dacă lucrurile nu au mers atât de bine la Dinamo în ultima vreme, Iuliu Mureșan a anuntat că a depus deja proiectul pentru construcția noului stadion.

”Lucrurile trebuie demarate, nu pot fi făcute într-un an, doi. Va dura demolarea vreo șapte luni și apoi va mai dura vreo 2 ani și un pic. Se face și stadionul. A fost depusă documentația și amplasamentul. Sigur se face. Se demolează stadionul actual, iar cel nou va fi pe exact aceeași poziție. Va fi fără pistă și se va câștiga la locurile din tribune. Vor fi 24 de mii de locuri, nu știm sigur.Mi-aș dori să fiu președinte la Dinamo când se inaugurează stadionul. Mai mult ca sigur nu voi fi eu, dar mi-ar plăcea”, a mai spus Mureșan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.