Connect with us

Sport

Următoarea mare revoluție în arbitraj. Ofsaidul ar putea fi automatizat din 2022

Published

on

Începând cu 2022, ofsaidul ar putea fi automatizat, susține Arsene Wenger, directorul de dezvoltare globală FIFA.

„Sunt mari șanse ca ofsaidul să fie automatizat din 2022. Sunt obligat să țin totul secret, dar va fi următoarea mare revoluție în arbitraj”, a spus Wenger, potrivit Mundo Deportivo.

Spaniolii scriu că cei de la FIFA au venit cu această idee în iunie 2020, când anunțau că iau în considerare să „folosească tehnologie semiautomatizată pentru a semnaliza când un fotbalist e în afara jocului”.

Astfel, proiectul ar putea fi implementat la Campionatul Mondial din Qatar (21 noiembrie – 18 decembrie 2022).

Scandal după finala Ligii Națiunilor

Franța a învins-o pe Spania, scor 2-1, în finala Ligii Națiunilor, la capătul unui meci încheiat cu o controversă uriașă.

Golul decisiv, reușit de Kylian Mbappe în minutul 80, a fost precedat de un posibil ofsaid.  VAR-ul a confirmat reușita, dar n-a arătat apoi grafica pe baza căreia a luat decizia, așa cum se întâmplă în mod normal.  Singura reluare oferită de televiziuni lasă impresia că Mbappe s-a aflat într-o poziție neregulamentară.

„Noi am stat bine în linie, iar Mbappe era în afara jocului. Dar arbitrul ne-a zis că Eric Garcia a vrut să joace mingea și a atins-o, astfel că se anulează ofsaidul. Dar nu era logică! Trebuie să vrei să joci mingea. Eric a vrut s-o oprească, nu o controlează”, a dezvăluit Sergio Busquets, potrivit Mundo Deportivo.

„Eu fac alunecare, ating mingea, iar Mbappe este în afara jocului. Arbitrul spune că am intenția de a juca mingea. Mi-a spus că trebuia să mă îndepărtez și să-l las pe Mbappe să joace minge. A fost ofsaid clar. Ce să fac? Să mă dau la o parte și să-l las să fugă? Aparent așa e regula. Cred că asta doare cel mai tare, un fundaș nu se îndepărta de minge niciodată”, a spus Eric Garcia, citat de Marca.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.