Connect with us

Sport

Zece lucruri care nu s-au văzut la TV în Dinamo Kiev – Barcelona

Published

on

Din cauza pandemiei stadionul Olimpic din Kiev a adunat doar jumătate din capacitatea acestuia la meciul dintre Dinamo Kiev și Barcelona. Singurul gol al meciului a fost marcat de decarul Barcelonei, Ansu Fati, de doar 19 ani.

Veteranul Mircea Lucescu s-a duelat în Dinamo Kiev – Barcelona (0-1) cu cel mai tânăr marcator din istoria Ligii, Ansu Fati, copiii au cerut toate tricourile Barcelonei, iar meciul s-a jucat pe o vreme imposibilă, scrie GSP.

1. Real feel – 0 grade

O burniță sâcâitoare a căzut peste Kiev de marți dimineață, iar ceața de dimineață a înfrigurat meciul de la ora 22. Diferit față de alți ani, meciurile din Europa de Est nu se mai joacă neapărat la ora 19:00. Iar temperatura a fost insuportabilă.

2. Codul roșu nu i-a ținut acasă

De luni, Kievul este sub cod roșu de coronavirus. Asta după ce în capitală au avut loc majoritatea cazurilor de îmbolnăviri COVID din ultima vreme. Marți, în ziua meciului, au fost anunțate 700 de decese în țara vecină. Doar Rusia și SUA au raportat mai multe.

3. Bucurie din Italia

Cum Kievul n-a reușit să marcheze nici marți, fanii au avut bucurii din Italia. De unde se transmitea că Zenit St. Petersburg din Rusia, țară aflată în conflict cu Ucraina, primea gol după gol. Reușitele erau anunțate, la fel ca celelalte, pe ecranele imense ale stadionului Olimpic.

4. Ciocnirea recordurilor

Il Luce i-a suflat, în prima repriză, o minge lui Ansu Fati, cadru surprins de fotoreporterul GSP. A fost duelul celui mai tânăr marcator din istoria UCL (17 ani și 40 de zile, într-un meci din 2019 contra Interului) și celui mai vârstnic antrenor (76 ani și 96 zile).

5. Se încalță unul pe altul

Alt moment care a fost vizibil doar pe stadion, și el fotografiat de Ștefan Constantin: Nico i-a legat șireturile lui Gavi. Cei doi tineri ai Barcelonei au fost surprinși într-un cadru întâlnit mai degrabă când unul dintre fotbaliști este portar și nu vrea să-și dea jos mănușile pentru a se încheia la ghete.

6. HAȚEGAN ȘI LUCE, PROFI ȘI DISTANȚI

Faptul că un român a antrenat gazda partidei și alții au arbitrat nu și-a spus cuvântul. Lucescu și Hațegan au fost distanți. La faza în urma căreia, cu ajutorul VAR, Ovidiu a anulat un penalty pentru Barcelona, el a făcut semn către banca lui Dinamo Kiev, implicit Lucescu, îndemnând la calm și la distanță.

7. Hațegan, contre cu Busquets

La sfârșitul primei reprize, Barcelona putea pleca pe contraatac după o minge pierdută de Kiev, dar arbitrul român a fluierat finalul reprizei. A fost luat în primire de căpitanul Busquets, însă discuția s-a terminat amiabil.

8. Noua modă: dă-mi tricoul

Mai mulți copii ucraineni au încercat să plece cu un suvenir valoros de la Dinamo – Barcelona. Un tricou al fotbalistului preferat – ori nu neapărat – de la catalani. Nu neapărat pentru că, pe lângă un băiat care l-a desenat pe favoritul Depay, prietenii săi au trecut pe cartoane diferite cu „dă-mi tricoul” numele mai multor fotbaliști, de la Mingueza la Araujo.

9. Mircea Lucescu a vorbit în spaniolă 

Mircea Lucescu a surprins la conferința de presă. El a răspuns unei întrebări puse de ziariștii străini chiar în limba spaniolă. Luce s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale, argumentând că e un rezultat ok după ce, până anul trecut, formația a lipsit timp de 5 ani din competiție.

10. Alăturare-surpriză

În afara stadionului, despărțite de federația ucraineană de hochei, sunt așezate fan-shop-urile marilor rivale din Ucraina, Dinamo și Șahtior. Și asta pentru că, din cauza războiului din Donbas, ambele echipe își dispută meciurile de acasă pe NSC Olimpiski.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Total Fotbal. Toate drepturile rezervate.